* Απλά αυτό το blog, είναι ένα ημερολόγιο ...

Καταγράφουμε αμερόληπτα τα γεγονότα, που παρατηρούμε γύρω Μας. Aυτό το blog, είναι ένα Ιντερνετικό ημερολόγιο ...

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Γιατροί εμπορεύονταν αναρρωτικές άδειες και επιβραβεύτηκαν στη Κρήτη

20120323-032840.jpg
Το μέτωπο της διαφθοράς δυστυχώς καλά κρατεί… Εξωφρενική εξέλιξη είχε η υπόθεση με τους δύο γιατρούς του ΙΚΑ στο Ηράκλειο της Κρήτης, οι οποίοι πιάστηκαν στα πράσα να εμπορεύονται αναρρωτικές άδειες. Αυτό που έγινε με τους δύο ορθοπεδικούς είναι απίστευτο, καθώς στην περίπτωσή τους δεν τιμωρήθηκαν ουσιαστικά, αλλά επιβραβεύτηκαν!
Και αυτό γιατί ενώ τους είχαν ήδη αφαιρεθεί τα συνταγολόγια και οι κωδικοί πρόσβασης στο ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης και η εντολή που είχε δώσει ο πρόεδρος του Ενιαίου Οργανισμού Παροχών Υγείας ήταν να απαλλαγούν από τα καθήκοντά τους, ο διευθυντής του υποκαταστήματος του ΙΚΑ αποφάσισε να τους μετακινήσει στο Κέντρο πιστοποίησης αναπηρίας της περιοχής.
Πρόκειται για την πιο νευραλγική υπηρεσία που δημιουργήθηκε πρόσφατα με στόχο να ελέγξει από μηδενική βάση όλες τις αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα που δίνονται, για να μπει ένα τέλος στα επιδόματα μαϊμού. Όπως ήταν φυσικό η ενέργεια αυτή του διευθυντή του ΙΚΑ, εξόργισε τον πρόεδρο του ΕΟΠΥ, ο οποίος ζήτησε άμεσα και έλαβε την παραίτηση του διευθυντή του ΙΚΑ Ηρακλείου.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι δύο επίορκοι ορθοπεδικοί βρέθηκαν να έχουν υπογράψει με το αζημίωτο πάνω από 7.000 άδειες ο καθένας, ενώ το ΣΔΟΕ εντόπισε τραπεζικούς λογαριασμούς τους με δύο εκατομμύρια ευρώ, που προέρχονται και από μίζες φαρμακευτικών εταιρειών και προμηθευτών, αλλά και θυρίδα που περιείχε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.
Μάλιστα, μόλις πριν μια ημέρα έγινε γνωστό ότι στο κύκλωμα στο ΙΚΑ Ηρακλείου εμπλέκονται άλλοι έξι γιατροί και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ακόμη τι άλλο θα αποκαλύψουν οι έρευνες για την υπόθεση που βρίσκονται σε εξέλιξη.
.-Gr-radar
.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου